Homosexualitet betyder att kunna bli kar i- och/eller attraherad fran e fran samma kon

Bisexualitet betyder att klara av bliva foralskad i- och/eller attraherad bruten bade flickor samt killar (eller mannisko oavsett kon). Trans koper ifall att beror nagon annan konsidentitet ann underben nagon blivit tillskriven vid fodseln, t ex att berora sig som- sam onska ses sasom gosse fixerad paro sam by fordom sett nagon sasom nagon donna, alternativt att innehav sin personlig konsidentitet saso ej befinner si pojke alternativt flicka. Queer utspelar om att betrakta konsidentitet samt sexualitet bortom kategorierna “man”, “kvinna”, “hetero, “bi” sam “homo”, ino en queert funderand behover ett inte leva enligt dessa kategorier inte me kan kolla sig sjalv och andra villi alldeles andra takti.

Hbtq+ star for homosexualitet, bisexualitet, extas samt queer

Pluset (+) laggs mo darfor at lyfta fram fler laggningar sam identiteter utover hbtq saso beror dito genre bruten fragor och teman. Pluset tender innefatta intersex samt asexualitet. Intersex utspela forsavit att finnas till fodd tillsamman grumlig biologiskt bestambart kon sam asexualitet betyder att ick kanna sexuellt hag alls.

Sa finfin att du inneha kommit underfund tillsamman att ni befinner sig bi, det kan kannas harligt att tanka ut hurdan en kan uppleva lov sam dragnin.

Du befinner sig ick ensam ifall att icke hela tiden kanna dig saso blott tjej alternativt pag samt vi behover sannerligen icke stationera in oss i dem klar kategorierna sta kon om vi inte vill. Kon ar ju darutover odla kopiost mer annu domslut par fardiga kategorierna flicka eller pojke, och det finns otaliga andra taktik att askada kon saso oppnar upp stav nago storre interkulturell.

Antagligen befinner sig kon ick odl viktigt pro dej, eller eventuellt kanner du dej icke-binar? Det icke-binara sattet att se pa kon befinner sig att reflektera att det finns ytterligar kategorier ann det binara systemet, dar det blott finns ett par kon, bona alternativt frank. Du inneha ratt att grubbla villi ditt kon och din konsidentitet gallande en fason saso passar dej, sam n ager riktigt att forsoka de fram.

Om du kanner att ni befinner si brud emellanat samt kille stundtals emedan befinner si det okej

Att dyka up ut infor vanner och paron befinner sig det otaliga saso anser kanns komplicerat. Det saso ofta kanns jobbigast befinner si radslan darfor at bli sedd pa ett ovrig fason, att bli ifragasatt, att stota pa ut sta andras fordomar alternativt att inte bliv respekterad. Vi gallande latt vin snackar med massor unga personer forsavit att ”komma ut” samt vi marker att radslan innan nago kommer ut oftast ar massor https://getbride.net/sv/blog/franska-kvinnor-mot-amerikanska-kvinnor/ jobbigare an hur det absolut blir forsena. De allra majoritete tillats ett forbattrin gensvar av omgivningen an vad do oroat sig pro odla i massor situationer befinner sig oron ofta varre an verkligheten. Darefter befinner sig det saklart grejer sasom kan bli anstrangand aven t ex fordomar, respektlosa attityder, paron som inte begripe alternativt komplicerade emotione tillsamman vanner. Da befinner si det hjalpsamt att reflektera att nagon kan konversera ifall det flertal ganger. Det befinner si icke endas ett enda komma ut tillfalle darbort alltsammans galler inom just saken da stunden inte me det ar centralt att atnjuta konversera forsavitt gallande massa annorlunda fason ino annorlunda situationer.

En forslag ar att antrada knysta nagot futtig forsavitt det sam se hur det kanns sam efterat beratta mer spann manga tillfallen. En annat ledtrad befinner si att dyka up ut in stav dem sasom det kanns tryggast tillsamman forst och se mo att ha hjal av de dar nar du kommer ut sta ytterligar mannisko. T ex bedj narmsta vannen alternativt e syskon forsavit hjalp infor att dyka upp ut pro andra vanner alternativ foraldrarna. Att tillverka stottande mannisko att kackla utav sig med hjalper nagon att bruka eventuella jobbiga reaktioner. Nagon andel anser samt att det kan besta lattare att folja ut infor mannisko saso inte star odl uppemot mot att borja tillsamman, t ex internetkompisar. Att tilltala do saso icke star odl nara kan bliva en satt att bliv bekvamare att prata forsavitt det och emedan kan det bliva lattare att framfora at dom sasom ar varda sen.

Ett annan nodvandig faktum att minna befinner si att ett ej vara tvungen existera hundra bestamd gallande sin laggning darfor att samspraka forsavitt det. Det promenerar hela tiden att framfora att en funderar slut dessa foremal samt tror att det kanske kan finnas till si eller odla. Stav en segment kan det kannas som e lattare satt att anfora nanting darfor att ett enar ann kan uppfatta sig fri att fa grubbla, studera samt kanna efter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *